"Leela"  (dogo canario) Hvil i fred. <3


 

13.06.06 - 25.01.10

Kjønn: Tispe

Vekt: 53 kg

Høyde: 62,5 cm.

HD: B

AD: A

Register: NKK

Mor: Presagaute`s Tikka


Far: Bandido de Irema Curto

 

Galleri

Kurs: valpekurs, nybegynnerkurs i agility, RIK-grunnkurs, div. kurs med Tony Pöyhönen.

 

Leela var min første hund. Hun var en dogo canario, og jeg kjøpte henne før jeg ble kjent med presaen.

Leela var en veldig aktiv, glad og krevende frøken. Hun var en utrolig morsom hund å trene med, og fungerte bra i alle hundesportene vi prøvde oss i. En veldig allsidig hund, og en stor "mammadalt" var hun også. Hun hadde mye byttedrift, og greit vaktinstinkt, samtidig som hun var veldig glad i folk generelt. Hun var litt lettskremt i unghund-tiden, men viste i voksen alder at hun hadde vokst fra det. Det jeg likte best med Leela, var at hun tok alle utfordringer på strak arm, med glede, på tross av smertene hun må ha hatt.

Desverre hadde Leela spondylose i ryggen (les om spondylose her) og fikk meget alvorlige forkalkninger allerede i ung alder. Vi fikk beskjed om at hun måtte gå på smertestillende og holdes i ro resten av livet da hun var 3,5 år gammel. Med tanke på hvor aktiv Leela var, og hvor vanskelig hun ble når hun var understimulert, så valgte vi og heller la henne slippe.

Leela var en ganske så vanskelig "førstegangshund". Hun lærte meg utrolig mye, og hun er dypt savnet. Hun betydde veldig mye for meg, og jeg følte at vi kom veldig langt sammen.